PUHETTA ELÄINTEN KANSSA


Minä juttelen eläinten kanssa. En pelkästään omieni, vaan aivan kaikkien. Läheskään aina puheeseen ei tarvita sanoja. Minä ajattelen,että me ihmiset olemme vain yksi laji muiden joukossa, emme ylempänä emmekä alempana kuin ketkään muut. Jokaisella on paikkansa luomakunnassa ja omat erityiskykynsä.

Ihmisillä on paljon sellaisia taitoja, joita muilla lajeilla ei ole ja siksi meidän velvollisuutemme on toimia niin, että parhaamme mukaan hoidamme ja suojelemme luontoa ja muita lajeja, emmekä toimillamme tuhoa ja aiheuta kärsimystä. Meillä on paljon taitoja,joita muilla lajeilla ei ole tai joita esivanhempamme hämmästelisivät,mutta varmasti vielä paljon enemmän he hämmästelisivät sitä, mitä me EMME osaa.

Minä uskon, että alussa myös ihmisillä on ollut käytössään kyky kommunikoida eläinten ja muiden lajien kanssa. Niin sanottu sivistys ja kehitys on surkastuttanut tämän kyvyn. Silti se on vielä meissä jokaisessa,vaikkakin uinuvana, ja se on mahdollista herättää eloon. Tarvitaan vain riittävän nöyrä ja rakkaudellinen mieli, halu kuunnella sydämellä.

Alkuperäiskansat ymmärsivät yhteyden koko luomakuntaan.He käsittivät, että myös ihmisrodun teot vaikuttavat suoraan tai epäsuorasti kaikkeen muuhun koko maapallolla. Eläimiä arvostettiin ja kunnioitettiin tasavertaisina kumppaneina, opettajina ja oppaina. Tarkkailemalla heidän toimiaan ihminen saattoi mm.oppia,mitkä kasvit ovat syötäviä,mitkä taas myrkyllisiä. Alkuperäiskansat ympäri maapallon ovat vuosisatojen ajan tehneet päätöksiä ja perustaneet elämänsä luonnolta ja eläimiltä saatuihin merkkeihin ja viesteihin.

Oman kokemukseni mukaan kaikkien eläinten viesti meille ihmisille,jos pitäisi valita yksi,kaikkein tärkein, on rakkaus. Ehdoton,aito,pyyteetön rakkaus.

Erityisesti metsän eläimet haluavat toimia samalla tavoin kuin henkioppaat. Jos vain avaamme sydämemme kuulemaan,mitä heillä on sanottavana, siellä on valtava määrä henkistä viisautta ja lohtua. Kaikki he toivovat, että me ihmiset voisimme palata tuohon tilaan, jolloin kaikki olivat Iyuptala -One With (yhtä)