KIRJAPROJEKTI

Tein eläinavusteisen valmentajan koulutukseeni opinnäytetyön eläinavusteisuudesta osana läsnäolo- (mindfulness ym.) harjoittelua.

Opinnäytetyötä varten kokosin aineistoa omakohtaisista kokemuksistani sekä muutaman "koehenkilön" kanssa tekemästämme harjoitusprosessista. Jo tähän pieneen otantaan mahtui hyvin erilaisista lähtökohdista tulevia henkilöitä: jollakin oli pitkällinen kokemus hevosista, joillain ei laisinkaan, joku taas rakasti hevosia,mutta pelko ja jännitys olivat tähän saakka estäneet nauttimasta täysillä näiden ihmeellisten eläinten seurasta. Kaikkia koeasiakkaita yhdisti toive löytää rauhaa ja harmoniaa jokapäiväiseen elämäänsä ja työkaluja millä pysäyttää päässä pyörivä jatkuva tekemättömien töiden tai tulevien tai menneiden asioiden karuselli.

Eläimet ovat läsnäolon mestareita ja pystyvät opettamaan siitä(kin) meille paljon.

Koeasiakkailta saamani palaute innosti minua syventymään aiheeseen perusteellisemmin ja olenkin tekemässä kirjaa rakkaudellisesta läsnäolosta ihmisten ja eläinten välisissä suhteissa. Projektini tueksi toivoisin laajempaa "koeasiakkaiden" joukkoa.

Harjoitusasiakkaana olo olisi luonnollisesti asiakkaalle maksutonta ja koska teos julkaistaan todennäköisesti omakustanteena, ei minulla valitettavasti ole myöskään mahdollisuutta maksaa korvauksia osallistumisesta. Sen sijaan toivon pystyväni tarjoamaan mieleenpainuvan kokemuksen ja hieman uudenlaista näkökulmaa eläinystävän kanssa tai ilman.


Harjoitusasiakkaiksi toivon sekä hevosharrastajia (tai esim. koira) että sellaisia, joilla ei välttämättä ole aikaisempaa hevoskokemusta.


HEVOSTEN (tai muiden eläinten) KANSSA TOIMIVILLE:

Mitä se EI ole:

-tarkoitus ei ole esitellä "jälleen uutta ja mullistavaa menetelmää" jonka käyttöön pitäisi jotenkin siirtyä jaunohtaa vanhat opit.

- kyseessä EI ole koulutusmenetelmä, vielä vähemmän temppu tai tekniikka

Mitä se on:

- toivoisin osaavani jakaa muidenkin kanssa samat "pienet" asiat, joita itse olen löytänyt, sekä kokemuksen todellisesta läsnäolosta ja täydellisestä yhteydestä eläimen kanssa

- lupa "vain olla" eläimen kanssa, kenties erilainen näkökulma: uskallus välillä unohtaa tavoitteet ja suorittaminen


ILMAN HEVOSKOKEMUSTA OLEVILLE

Mitä se EI OLE:

-perinteisessä mielessä "itsensä ylittämistä", pelon voittamista tai ekstremeä

Mitä se on:

- Eläimet ovat läsnäolon mestareita ja heidän kanssaan rauhallisessa ja turvallisessa kohtaamisessa voi olla helpompi päästä läsnäolon tilaan, jota voi sitten opetella tuomaan mukanaan muuhunkin omassa arjessaan.